Teknik Bilgiler
Buradasınız: Anasayfa / Blog
5 Eylül 2019, Perşembe
Teknik Bilgiler
PVC Profili içerisindeki yüksek klor oranı PVC'yi zor tutuşan, alev aldığı taktirde diğer yanabilir malzemelere göre çok az ısı çıkaran bir ürün haline getirmektedir.
 Teknik Bilgiler

Yangından Korunma ve Güvenlik

 


 

PVC içerisindeki yüksek klor oranı PVC'yi zor tutuşan, alev aldığı taktirde diğer yanabilir malzemelere göre çok az ısı çıkaran bir ürün haline getirmektedir. PVC ürünlerin yanması sırasında çıkan gazlar, binanın fonksiyonlarını koruyabilmesi açısından özel bir risk oluşturmamaktadır.Sigorta şirketleri bu yüzden PVC'yi diğer malzemeler ile eşdeğer tutmaktadır.

Bugüne kadar edinilen yangın tecrübelerinde ahşap pencerelerin kolayca yanmasına karşın, PVC pencerelerin hemen hemen hiç yanmadığı gözlenmiştir. PVC'nin tutuşması için gereken ısı, ahşabın tutuşmasını sağlayan ısı derecesinden 150'C daha yüksektir.

PVC üretiminde VC konsantrasyonu sınır değerleri,

İşyerleri ve çevresinde izin verilen PVC oranı 1966 da 500 ppm iken, günümüzde sınır değer 3 ppm'dir. Alınan teknik önlemler sayesinde bu oran 1 ppm'in altına belirgin bir şekilde indirilmiştir. Bu da PVC'deki kanser riskini ortadan kaldırmıştır.

Yapılarda PVC Kullanımının Alternatife Maliyeti,

Günümüzde belirli bir amaç için kullanılabilecek alternatifli ürünlerin birbirleriyle karşılaştırılmasında, ürünlerin hammadde üretiminden kullanımına ve daha sonra atık değerlendirmesine kadar varan tüm çevirim göz önünde bulundurulmaktadır. Bu tür bir değerlendirmeye ekolojik bilanço adı verilir. Alüminyum, PVC ve ahşap pencerelerin ekobilançosu göstermektedir ki PVC pencereler en fazla çevre dostu olan malzemelerdir.
Benzer bir pencereyi üretmek için kullanılan enerji PVC ve ahşapta yaklaşık olarak aynı iken, alüminyumda bu enerji iki katıdır.

Statik Yapıya Uygulama



 

Sarar Pen, her şiddette rüzgar yüküne, her derecedeki ısıya karşı dayanıklı, her şekil ve ebatda üretim yapabilme olanağına sahiptir. Etli dış cidarları, en uygun noktalarda kullanılan iç federleri ve odacıkları, darbe ve kırılmalara karşı mukavemetini veren kaliteli katkı maddeleri Sarar Pen'e gereken diriliği vermektedir. 1.5 mm et kalınlığında, sıcak daldırma galvanizli takviye profili, Sarar Pen profilini stabil hale getirmektedir.Pencerelerde 1.3 mt genişliğine kadar, kapılarda ise 2.2 mt yüksekliğe kadar kanat açabilme olanağını tüketiciye ilk sunan firma Sarar Pen'dir.

Sarar Pen, özel uygulama detaylarıyla da bir ilke imza atmıştır. Poliüretanlı montajla kör kasayı olumsuz özelliklerden ( oksitlenme, zaman ve kaynak kaybı gibi) arındırarak duvar doğrama bileşimlerinde ısı ve ses yalıtımına da büyük katkısı olan tam doluluk uygulamasını getirmiştir. Bu özelliği, Sarar Pen kalitesinin önemli ayaklarından biri olarak kabul ettiği için firmamız, uygulama elemanlarını daimi bir eğitime tabi tutmaktadır.

Ses Yalıtımı



 

Katı, sıvı ve gaz ortamlardaki kulağın algılayabildiği basınç değişikliklerine ses, rahatsız edici seslere gürültü adı verilir. İnsan için 50 db üzerindeki sesler gürültü olarak nitelendirilir ve insanı rahatsız etmeye başlar. Ses izolasyonu olarak huzurlu bir iç mekanın sağlanması için titreşimle gürültünün izole edilmesi gerekir.

Sarar Pen, üretiminde lideri olduğu ve ısrarla savunduğu Poliüretanlı montaj sistemi ile doğramada oluşabilecek titreşimi, poliüretan köpük yastıklarında eriterek titreşimin duvarlara yansımasını engellemiştir. Statik hava depolu geniş odacıklarına ilaveten kasa ve kanat arasında contalarla oluşturulan durgun hava kanalları vasıtasıyla tam bir ses geçirmezliği yani maksimum izolasyon sağlar.

Çift cam uygulamalarında 16 mm ye varan hava boşluğu, farklı kalınlıklarda ve üçlü cam kullanımında ses yalıtımını maksimuma çıkarmaya olanak verir.

Sarar Pen, gürültü kirliliğinin iç mekanlara sızmasına kesinlikle izin vermez.

Isı ve Su Yalıtımı



 

Bir yapıda ısı kayıplarının azaltılarak içerdeki ısı seviyesinin korunmasında en büyük fireyi pencereler verir. Pencereler, mekanlardaki ısı kaybına sebep olan ilk unsurdur. İnsanlar, kışın sokakları ısıtmak ve yazın da mekanları dış sıcaklıktan korumak için asırlarca çareler aramışlardır. Çoğu yapıda da, doğal ışıktan ve manzaradan fedakarlık yapılarak pencereleri küçültmek yoluyla yapı maliyetleri artmıştır.

Sarar Pen, en son teknolojiyi kullanarak ürettiği pencereler ile manzara ve doğal ışık konforunu maksimuma yükselterek, en mükemmel ısı ve su yalıtımı sağlamanın adı olmuştur.

Üç ve beş odacıklı profilleri ve kasa- kanat kombinasyonundaki 3lü ve 2li etkin contalama sistemi ile doğrama boyunca stabil hava kanalları ve 2li - 3lü manialar oluşturur. Bu özellikler dış çevrenin olumsuz şartlarını dışarıda bırakırken, iç mekanın konforunu ise maksimumda yaşamamızı sağlar. İç mekanlarımızda doğal ışıktan ve geniş bakış açısı imkanlarından fedakarlıkta bulunmaksızın bize rahatlığı yaşatır.

Pencere bir bina için sadece konfor ve görünüş değildir. Zira doğru seçim ve doğru uygulama yapıldığında bir tasarruf kaynağıdır. Sarar Pen'de, pencere ile beraber tek cam uygulamasından kaçınılarak, çift cam veya özel izolasyonlu camlar kullanılması yoluyla, bir pencereden beklentilerinizin tam karşılığı sağlanılmış olur.

Renklendirme ve Laminasyon



 

Sarar Pen, yalnızca ekonomik ve sağlıklı bir yaşam sağlayan üstün bir PVC sistemini değil, estetik görünümüyle bütünleşen çeşitli renk seçenekli pencerelerini de tüketicisinin zevkine sunarak bir pencereden beklentilerin tam karşılığını vermek için çalışmaktadır.

Beyaz renkli profillere ilave olarak çok değişik renkte ahşap desenli profil seçenekleri de sunulmaktadır. Burada iç yüzey lamine-dışı beyaz, dış yüzey lamine-içi beyaz seçeneklerinin yanısıra, renkli profil iç ve dış yüzey lamine seçenekleri de mevcuttur. Böylelikle binanın ve iç tasarımın bir bütünlük ard etmesi sağlanmaktadır.

Sarar Pen pencereleri, uzun ömürlü ve doğa şartlarına dayanıklı yapısıyla olduğu kadar, estetik ve dekoratif unsurlara da sağladığı katkı ile tüketicinin görsel taleplerini de karşılayabilecek düzeydedir.